Contact

X
 nieuwsbrief februari 13 amsterdammertje
X

Amsterdammertje van het jaar

Op 12 januari 2015 zijn in de Amsterdamse Stadsschouwburg de winnaars van de verkiezing van het Amsterdammertje van het Jaar 2014 bekend gemaakt door burgemeester Van der Laan. De verkiezing voor bijzondere, kleine Amsterdamse helden werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd.

Uit 59 ingezonden Amsterdammertjes werden door de jury 10 finalisten gekozen. Een van de nomineerden was een leerlingmediator van ‘vreedzame’ basisschool De Waaier: Issam Bouali stond in de finale van deze verkiezing.

 

http://www.wikistad.nl/avhj2014/

 

witje01

Directeur Frans Niekel van de Waaier had Issam genomineerd, omdat hij van ruziemakertje in de onderbouw is uitgegroeid tot succesvol mediator in de bovenbouw. Hij helpt nu conflicten oplossen, samen met andere mediatoren.
De jury prees hem vooral voor de creatieve manier waarop hij ruzies oplost. Toen Issam op het podium in beeld kwam en zijn verhaal vertelde, volgde een daverend applaus vanuit de zaal. Veel gasten vonden dat hij de prijs verdiend had, misschien wel vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen bij Charlie Hebdo in Parijs, waar burgemeester Van der Laan in zijn toespraak ook even bij stilstond.
Hoewel Issam niet gewonnen heeft, zei de burgemeester na afloop nog even persoonlijk tegen hem dat hij vindt dat Issam goed bezig is en dat hij blij is met jongens zoals hij.

 

amsterdammertjeDirecteur Frans Niekel en Issam

Drie meisjes, Vera, Anne en Salma, wonnen uiteindelijk de titel, voor hun project tegen schelden met kanker en hun inzet voor het Kankerfonds.

Bekijk hier het filmpje dat Basta van alle genomineerden, waaronder ook van Issam, maakte.